HOME      |       OVER DE BAND      |        AGENDA       |       CONTACT      |     BEELD      |     GELUID
2016 webdesign Hans van Reijswoud / Ingrid van der Meulen

Muzikale geschiedenis van Robert

Geboren in een muzikaal nest. Vader speelde mondharmonica en soms harmonica; moeder zong veel. Zondagmiddagen stonden vaak in het teken van muziek: muziek in allerlei stijlen kwam langs via de platenwisselaar. Ook werden er zelfgemaakte instrumenten bespeeld; het sigarenkistje met elastiekjes was er één van.
De eerste blokfluitles was op school. Al snel volgden de bugellessen bij de plaatselijke fanfare Orpheus. Robert bleek een veelzijdig muzikant: de bugel werd ingewisseld voor een euphonium en weer later voor een F-hoorn. Hij werd regelmatig gevraagd als invaller bij omliggende muziekverenigingen.
Na meer dan 35 jaar fanfare met alle bijbehorende werkzaamheden, waaronder het hanteren van de voorzittershamer, hield hij het daar voor gezien.
Door ziekte van drumster Anita werd Robert gevraagd om tijdens een optreden in de winter van 2012 in te vallen als percussionist. Er werd gerepeteerd en vervolgens bleek Anita na die zware griep toch weer voldoende hersteld om zelf mee te spelen. Jammer voor Robert? Nee, want hij deed toen een blokje mee op trombone.Iedereen was laaiend enthousiast. Kort daarna trad hij toe tot de band. Met de aanschaf van de baritonsaxofoon werd zijn muzikale veelzijdigheid nog weer eens onderstreept.