HOME      |       OVER DE BAND      |        AGENDA       |       CONTACT      |     BEELD      |     GELUID
2016 webdesign Hans van Reijswoud / Ingrid van der Meulen

Muzikale geschiedenis van Ingrid


Geboren in een muzikaal nest. vader speelde mondharmonica en soms harmonica; moeder zong veel. Samen werd ook tweestemmig gezongen. Zondagmiddagen stonden vaak in het teken van muziek: muziek in allerlei stijlen kwam langs via de platenwisselaar.
De eerste blokfluitles was op 9-jarige leeftijd. Daarmee werd de interesse in zelf muziek maken gewekt. Broer Robert speelde bugel in de fanfare; Ingrid volgde op sopraansaxofoon. Zo bepaalde de fanfare vele jaren haar muzikale leven: ruim 25 jaar.
In die periode zong ze af en toe in gelegenheidskoortjes. Tijdens de opleiding voor logopedie werd de interesse in stem en zingen nog meer gewekt. Daar leerde ze bewuster adem-stemtechnieken die bij het zingen goed van pas kwamen.
Op saxofoon volgde ze een aantal improvisatielessen bij Harry van der Laan; inmiddels was de liefde voor Pjotr al begonnen. Pjotr was degene die Ingrid stimuleerde om meer te gaan zingen. Dit lukte in de band Pjotr's Nevenactiviteiten. Soms speelde ze daar sax, soms zong ze een nummer. Het zingen kreeg een steeds belangrijker plaats. In de band VrijJazzie  staat het zingen voorop en wordt af en toe de saxofoon bespeeld.